TripnTale is the best place to show off your travel   Upload Photos Now! X

Deel 9: Whangaroa & Whangarei

Viewed: 304  

 

Deze laatste 2 weken zijn omgevlogen. Over 3 dagen vliegen we weer terug naar Nederland. Dit is onze laatste update.
 
In Whangaroa hebben we vooral genoten van het zomerse weer in het noorden, wat op het zuidelijk halfrond dichter bij de evenaar ligt. We hebben op het schiereiland diverse trips gemaakt. We hebben gerelaxed, gezwommen en gesnorkeld op verschillende strandjes en de baai verkend vanuit een tweepersoons zee-kayak. Natuurlijk hebben we ook een mooie wandeling gemaakt om een beetje in vorm te blijven ;) Zo zijn we met een boot afgezet bij de start. Eerst klommen we omhoog voor prachtig uitzicht over de baai, daarna ging de route langs de kust en volgde een rivier. Op het eindpunt hebben we in de plaatselijke bar een lift terug geregeld.
 
Onze volgende bestemming was Whangarei. Hier woont Sebastiaans vriendin Tina met haar 3 kinderen Phoenix (bijna 2), Natalie (5) en Katelyn (11). Sebastiaan zelf had ook een week vrijgenomen om samen met ons van het laatste deel van deze geweldige vakantie te genieten. We waren zo welkom dat we hier meer dan een week konden blijven slapen. De enorme trampoline en het pierebadje in de achtertuin waren gelukkig niet alleen voor de kids bedoeld. Ook de hond (of woestijnvos) Kimbra stond garant voor uren speelplezier ;)
 
Vanuit Whangarei hebben we een aantal uitstapjes gemaakt. Zo zijn we o.a. naar de Whangarei falls geweest en hebben we de strandjes verkend van de Whangarei Heads, van waar we een wandeling hebben gemaakt die meer dan 1100 traptreden telde naar de top van een aantal rotsige pieken met uitzicht over de omgeving. Ook zijn we met z'n vieren naar Paihia gereden in de Bay of Islands. Hier hebben we aan zee geaperatiefd tot na zonsondergang. Daarna hebben we ons gestort in het uitgaansleven en zijn we een nachtje blijven slapen in een hostel. De volgende dag hebben we de ferry genomen naar Russel. Hier hebben we geluncht na een mooie wandeling door de mangrove. Vervolgens zijn we teruggereden naar Whangarei via de panoramische old Russel road met onderweg een spontane duik in zee.
 
Nu maken we ons op voor vertrek richting de Mangawhai Heads waar we een nachtje blijven. Daarna blijven we nog 1 nachtje in Auckland waar we afscheid nemen van Sebas. Hier leveren we onze trouwe huurauto in en stappen we op het vliegtuig terug...
 
Gelukkig hebben we vernomen dat de ergste kou nederland heeft verlaten, dus het overwinteren is geslaagd :)
 
Tot gauw weer!
 
Jasper & Lonneke


Comments

Please Login or Sign Up to comment.

or

or


New Zealand Roundtrip 2011/2012

christchurch, New Zealand