7000 travelers are sharing their trips daily at TripnTale, shouldn't you?   Upload Photos Now! X

Deel 6: Mount Cook, Akaroa, Napier & Taupo

Viewed: 253  

We vervolgden onze weg naar mount Cook: de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. Door het slechte weer hebben we een dag doorgebracht in het sir Edmund Hillary Alpine Centre. Hij heeft als eerste de mount Everest beklommen, afkomstig uit Nieuw-Zeeland) en het planetarium. Op de dag van vertrek klaarde het op, en hebben we alsnog een wandeling gemaakt door Hooker valley met uitzicht op mount Cook.
 

Onze volgende stop was Lake Tekapo. We hebben dit keer met zonsondergang mount John beklommen. Hier staat een observatorium en heb je 360 graden uitzicht.
   

Voor Sebastiaans verjaardag zijn we teruggekeerd naar Akaroa. Hier hadden we ook ons eerste weekend in NZ met z’n drieën doorgebracht. We hier weer prachtig weer. We hebben hier een paar dagen gerelaxed, met luxe aperatiefjes. De laatste avond op het Zuid-eiland verbleven we in Christchurch. We waren door Lynda en Doug uitgenodigd om te blijven eten. We hebben een erg gezellige avond gehad.
 

Vanaf Christchurch zijn we met twee auto’s (Sebas met al zijn bezittingen) naar Picton gereden om de ferry naar Wellington te nemen. We hebben in Plimmerton, 20 minuten noordelijk van Wellington, in een hostel met een prachtige kamer met uitzicht op zee overnacht.
 

Vanuit hier zijn we doorgereden naar Napier, waar de temperatuur opliep tot 30 graden. We verbleven bij Albert en Anita. Ook verbleven hier twee Nederlandse timmermannen, Tim en Stefan. Kortom: een gezellige Nederlandse boel. Het huis ligt direct aan zee, zodat we in de ochtenden lekker een duik konden nemen om wakker te worden. Napier is na een aardbeving heropgebouwd in art-deco stijl. Anita heeft Lonneke hier een privétour gegeven terwijl Jasper en Sebastiaan genoten van een biertje in de Thirsty Whale. Sebastiaan vertrok na 1 nacht richting Auckland. Wij zijn langer gebleven en hebben o.a. met een kayak door de haven gevaren, een dagtocht gemaakt naar Waipatiki Beach, gewinkeld in het centrum, geborreld met Rainer & Samara (vrienden van Sebastiaan) en het uitzicht bewonderd vanaf de Hill lookout.
 

Na dit relaxte en door Anita perfect verzorgde verblijf zijn we vertrokken naar Taupo. Hier konden we terecht bij Robert & Sandra. We hebben meteen voor de volgende dag de Tongariro crossing geboekt omdat het weer gunstig leek te worden. Deze 19 km lange wandeling gaat langs een aantal vulkanen, waarvan de meest bekende “Mordor” uit Lord of the Rings. ’s Ochtends om 6.00 werden we opgehaald uit Taupo en naar de start gebracht. Goed voorbereid zijn we de 7 uur durende wandeling begonnen. Met een aantal stijle klims en stevige afdalingen onder de brandende zon was het op momenten afzien, maar de uitzichten op o.a. Red Crater, de Emerald Lakes en Lake Taupo maakten deze tocht zeer de moeite waard!
 

Vandaag werden we wakker met bijhoorlijke spierpijn. Tourguide Rob heeft ons vanmiddag rondgereden en wat mooie plekken laten zien, waaronder de langste rivier van Nieuw-Zeeland met zijn dam en de Huka Falls en een electriciteitscentrale die stroom wint door geothermale stoom. Morgen staat er meer op het programma rond de geotermale activiteit in deze regio.


Tot de volgende update!


Groeten,


Jasper & LonnekeComments

Please Login or Sign Up to comment.

or

or


New Zealand Roundtrip 2011/2012

christchurch, New Zealand