TripnTale is the best place to share your travel   Upload Photos Now! X

Deel 2: Zuid-Oostkust

Viewed: 311  

We zijn vertrokken met onze Mazda Familia automaat, wie kent hem niet :) Langs de zuid-oostkust zakken we af en kwamen langs Timaru, Oamaru (waar we een nachtje verblijven) richting Dunedin. Onderweg zien we veel moois. 

De Moeraki boulders zijn enorm grote ronde stenen die op het strand liggen. Het is men een raadsel hoe deze gevormd zijn. Verder naar het zuiden bij shag-point waren we waarschijnlijk door de regen de enigen. Hier liggen zeehonden en zeeleeuwen op enkele meters afstand op de rotsen wat heel bijzonder was om dit in het echt te aanschouwen!

 
Voor Dunedin ligt het Otago peninsula (schiereiland). Hier troffen we een hostel met prachtig uitzicht over de baai. Vanuit daar hebben we mooie wandelingen gemaakt door een bos, langs bijzondere rotsachtige kustlijn en over afgelegen stranden. 
 
Hierna zijn we doorgereden naar natuurgebied de Catlins. Onderweg stopten we bij Nugget Point: een vuurtoren op een landtong met uitzicht op een aantal spectaculaire rotsen die uit het water steken en waar ook weer de zeehonden zwommen in het water. In de Catlins zijn we 3 nachten gebleven en hebben we o.a. een surfles genomen. We zijn er allebei in geslaagd een aantal keren op de plank te blijven staan! Een prima strand voor beginners dus :) Vanuit het hostel hebben we een bezoekje gemaakt aan slope-point (het meest zuidelijke puntje van Nieuw Zeeland), gewandeld door een rainforest en hebben we de yellow-eyed pinguin mogen ontmoeten in een versteende bos (petrified forest). Rond zonsondergang kan je daar heel stil zitten en dan komen er als je geluk hebt een aantal pinguins uit het water waggelen. Ze komen dan springend en voorzichtig om zich heen kijkend aan land om hun jongen eten te geven bij hun nesten in de duinen. Ook hebben we wat watervallen bezocht via korte wandelingen en zijn we bij eb door de met zeewater uitgeslepen grotten gelopen: de zogenaamde cathedral caves. 
 
Tot zover!
 
Volgende keer verder naar het zuiden en omhoog langs de westkust richting Fiordland national park.

Groeten!
 
Jasper & Lonneke


Comments

Please Login or Sign Up to comment.

or

or


New Zealand Roundtrip 2011/2012

christchurch, New Zealand