TripnTale is the best place to share your travel   Upload Photos Now! X

Deel 1: Christchurch & Akaroa

Viewed: 371  

Na een lange vermoeiende reis met wel 4 vluchten en 4x door de security, kwamen we zonder vertragingen aan in Christchurch. Gelukkig hebben we dus van de stakingen in Londen weinig gemerkt. Sebastiaan kwam ons oppikken van het vliegveld met zijn nieuwe Audi waar hij terecht erg trots op is. Het was goed hem weer te zien! Hij zette ons af bij het Jailhouse hostel, een oude gevangenis met tot kamers omgebouwde cellen, waar de zware metalen deuren nog inzitten.

 

Sebastiaan zelf had zijn Christmas party met collega's en een boottrip. Wij zijn Christchurch gaan verkennen waarvan het centrum door de recente aardbevingen nog afgesloten is. Wel hebben we kunnen genieten van het heerlijke zomerse weer en de mooie botanische tuinen. 's Avonds hebben we in een Ale house afgesproken met Sebas voor een drankje. Zijn collega's waren allemaal erg benieuwd naar ons en kwamen met z'n allen gezellig mee. Zij hebben ons vermaakt en wakker gehouden zodat we de volgende ochtend weer vrij snel in het juiste ritme zaten.

 

Om 6.00 is het hier al licht, dat helpt prima bij het vroege opstaan. Sebastiaan had ons weer opgehaald en we zijn naar Akaroa gereden op het Banks peninsula om daar het weekend met hem door te brengen. Wederom was het zomers weer en konden we in korte broek heerlijk over de boulevard wandelen en genieten van het prachtige blauwe water in deze baai. In het hostel hebben we gezellig bijgepraat, geaperatieft en gekookt.
 


De volgende dag zijn we vroeg opgestaan voor een wildlife cruise. De hond Murf Murf was mee en deze grappige hond weet wanneer er dolfijnen in de buurt zijn nog voordat wij ze kunnen zien. De hectordolfijn is de kleinste dolfijn ter wereld en komt alleen voor in Nieuw Zeeland. Normaal zie je ze in groepjes van 3 of 4, maar wij hadden het ongelooflijke geluk groepen van wel 10 dolfijnen te treffen die met de boot meezwommen en uit het water sprongen. Heel gaaf! Verder was het een prachtige tocht met mooie rotspartijen, een waterval, aalscholvers en enkele fur-seals (zeeleeuwen) met jongen die op de rotsen lagen te relaxen. Die avond waren we uitgenodigd in Christchurch op een BBQ van een collega van Sebastiaan. Dit was ook weer supergezellig en we hebben daar leuke mensen ontmoet. Alle mensen hier zijn erg vriendelijk en gastvrij.

 

Nu is Sebastiaan zojuist met helm op zijn fiets gestapt om weer aan het werk te gaan. Wij wachten nu op onze pick-up van het autoverhuurbedrijf. Wij zakken straks af naar het zuiden langs de oostkust richting Dunedin en de Catlins en Bluff, het meest zuidelijke punt van Nieuw Zeeland. We kijken erg uit naar dit volgende deel van onze reis...

 

Groeten! Jasper & Lonneke
 Comments

Please Login or Sign Up to comment.

or

or


New Zealand Roundtrip 2011/2012

christchurch, New Zealand