TripNtale is the best place to show off your travel   Upload Photos Now! X

Ballarat og cricket

Viewed: 180  

4/3/2012

 

Weekenden d. 17.-19. februar gik med arbejde hos Henrik. Jeg er sikker på, at jeg har slæbt mere end 200 kg haveaffald osv. ud af hans have. Lørdag hjalp jeg også David med at flytte ind på hans nye værelse i Footscray.

 

Onsdag d. 22. tog jeg toget tidligt om morgenen til Ballarat. Byen ligger en halvanden hundrede kilometer uden for Melbourne.
Jeg startede i Sovereign Hill, som man kan kalde den Australske udgave af Den Gamle By i Aarhus. Det var masser af udklædte mennesker og ting at lave, bedre end jeg havde ventet. Ballarat er en gammel guldgraver-by og et af de steder, hvor der er fundet mest guld i verden. Så naturligvis var der et guldmuseum og du kunne købe guldstøv osv. rundt omkring. De havde også en fyr som lavede guldbarre "som mormor lavede den".

Jeg sluttede med en tur rundt i byen og så eureka flaget på byens kunstmuseum. Eureka flaget er en længere historie, men blev, kort fortalt, brugt i det eneste væbnede oprør i Australien. Flaget er i dag et nationalsymbol som mange mener, burde erstatte det nuværende flag.

 

 

I onsdags d. 29. cyklede jeg fra Greensborough til city centrum. Cykelstien går lige forbi IKEA, så det var en oplagt mulighed for en pause. Om aftenen var jeg ude og drikke med Roverne på den lokale Taco Bell, som havde margaritas til 5 $.

 

Torsdag holdt jeg en lille dansk madaften for juniorspejderne i Davids gruppe. Deres udgave af brændende kærlighed var udmærket men deres rødgrød med fløde blev mere til "rød-suppe" med fløde. Men de kan jo heller ikke engang udtale det.

 

I fredags d. 2. marts var jeg inde og se 50 overs cricket, Australien mod Sri Lanka. Det startede kl. 14 og sluttede kl. 22. En tæt kamp som forblev spænede lige til det sidste. Desværre tabte Australien med 10 runs, Hussey grebet ud i sidste over. Så i dag er der finale Australien mod Sri Lanka i Brisbane, og indtil videre ser det rigtig godt ud for kænguruerne.

 

 

I de sidste par uger har jeg lagt en del timer i at hjælpe med rummene i underetagen. Så efter en masse flyttearbejde er der endelig kommet gulve og nye møbler over det hele. Jeg har endda givet mig i kast med den ædle sport at samle IKEA møbler på tid. James May ville have været stolt.

 

Jeg har nu bestilt billetter i Vest Australien, og jeg flyver ud d. 17. og kommer tilbage d. 3. april. Det bliver nice!

 

 Comments

Please Login or Sign Up to comment.

or

or


Australientur 11/12

Melbourne, AustraliaHome Service done the smart way