7000 travelers are sharing their trips daily at TripnTale, shouldn't you?   Upload Photos Now! X

Ich bin ein Berliner

Viewed: 287  
Richting Berlijn! 

Dinsdagmorgen, 9 uur: vlucht richting Berlijn Schönefeld!

Mama en ik waren op tijd naar de luchthaven vertrokken dus hadden we nog even tijd voor een koffie en een appel-kaneel muffin bij Starbucks. Duur, maar lekker! :) Iets na 8 was het dan tijd om afscheid te nemen. Snel de security langs en richting gate 60... om dan, eens daar aangekomen, te horen dat de gate verandert was naar 38. Ondertussen was het al half 9, dus haastte ik me naar gate 38... om daar opnieuw te horen dat de gate verandert werd naar... inderdaad: gate 60! Met zo`n 20 minuten vertraging vertrok ik dus uit Zaventem richting Berlijn!

Na anderhalfuur was ik al in Berlijn Schönefeld. Van hieruit moest ik nog een trein naar het centrum nemen en vervolgens een metro richting Pfefferbet hostel, mijn toevluchtsoord voor drie dagen. Hier kon ik mijn entourage (maw: een 20kg wegende sportzak en 15 kg wegende trolley met een zorgvuldige selectie bezittingen die ik denk nodig te hebben de komende maanden) achterlaten.

Even kort opfrissen en dan de stad in! Aan Alexanderplatz nuttigde ik een rasechte Deutsche Bratwurst in het zonnetje, de eerste van velen! ;) Toen kwam er even een fotograaf voorbij die vroeg `of ik wou springen in Berlijn?` Vreemde vraag, maar blijkbaar was het dus voor een fototentoonstelling waarvoor hij Europa rondreisde en telkens mensen vroeg of ze met hem wilden springen voor een foto. Met de Fernsehturm in de achtergrond sprongen we dus samen voor Berlijn!

Hierna zette ik mijn tocht verder... Voor ik mijn stage kon beginnen moest ik immers nog wat vervelende zaken in orde brengen. Eerst en vooral moest ik richting Bürgeramt om mezelf aan te melden bij de stad Berlijn! Na een paar maal fout gelopen te zijn vond ik het Bürgeramt in Prenzlauer Berg en kon ik hier een nummertje vragen bij de automaat om vervolgens in de lange wachtrij, samen met andere slachtoffers van de bureaucratie, mijn beurt af te wachten. Na een klein uurtje was het mijn beurt en na een tiental minuten was de klus geklaard:  

Ich bin ein Berliner!

Hierna was het welletjes geweest. Het Finanzamt kon tot morgen wachten! Ik besloot nog een rondje in de S-bahn (deze rijdt in een circel rond het centrum van de stad) te maken en dan naar het hostel terug te keren. Op tijd gaan slapen voor een volgende vermoeiende dag!


Comments

Please Login or Sign Up to comment.

or

or


Berlin '11 - Eine aufgeschäumten Latte Macchiato Welt

berlin, Germany