TripnTale is the best place to show off your travel   Upload Photos Now! X

Berlin. Arm aber sexy.

Viewed: 316  
Mijn eerste week in Berlijn! 

Woensdag en donderdag moest ik nog een paar zaken in orde brengen. Snel nog naar het Finanzamt voor een Lohnsteuerkarte. Dan nog een bankrekening aanmaken en ook even langsgaan bij Zalando voor de laatste zaken in orde te brengen.

Vrijdag was het dan zo ver! Mijn eerste dag bij Zalando! Ik kwam meteen terecht in een gigantisch team! Zalando telt zo`n 400 werknemers en ik zal de komende maanden samenwerken met een team van zo`n 25 Nederlanders. Samen met nog een ander Belgisch meisje zal ik binnenkort de website voor België mogen opstarten.

De eerste dag was eigenlijk behoorlijk stressy! Het werk was op zich niet zo moeilijk, maar ik moest mezelf een weg weten te banen door een labyrint van word-documenten, excell-files etc. `s Middags ging ik eten met een paar collega`s waarvan ik nog niet alle namen ken. Komt nog wel... Wat me wel bijgebleven is, is dat volgens één van mijn collega`s Herman Brusselmans de grootste Belg is... Ik verkies dan toch nog steeds Ambiorix! :)

Na het werk moest ik al mijn spullen verhuizen van het hostel naar het Altes Backhaus, mijn thuis voor de komende maanden. De halve stad moest ik door met twee koffers aan mijn been: trappen op, trappen af, metro in en uit, maar na een halfuur kwam ik dan aan in de Langhansstrasse 21.

Ik kon mijn spullen meteen op mijn kamer zetten en maakte ook al kennis met één van mijn twee kamergenoten,: Christina uit Barcelona! :) Ik had niet verwacht dat ik het nog zou riskeren mijn kamer te delen na zes maanden Barcelona met Nereida, maar de redelijk gunstige huurprijs en het feit dat ik de volgende maanden samen zal wonen met andere erasmussers en buitenlandse studenten, heeft me overtuigd!

Na mijn spullen uitgepakt te hebben ging ik in de woonkamer kennismaken met de andere bewoners. Dat ging allemaal heel vlot en een uurtje later zaten we al met een bende op de tram richting Oranienburger Strasse. Deze straat is gekend voor zijn hoge aantal prostituees, die hier in de meest extravagante kleding (witte boots met plateauzolen, rokjes die nauwelijks iets bedekken en meer van dat) `klanten werven`. Verder vind je in deze straat nog veel leuke bars en hiervoor waren wij natuurlijk gekomen.

Eerst gingen we naar een Mexicaanse bar, genaamd Que pasa voor een cocktail en wat nachos. Daarna trokken we naar Aufsturz. Hier verkopen ze honderden verschillende biersoorten uit de hele wereld. De meesten uit het gezelschap gingen voor Belgisch bier. Daniela (Chili) en Nico (Columbia) gingen voor een blonde Leffe. Inge (Duitsland) koos eerst een Rauchbier, dat naar gerookte hesp stonk, maar liet deze gauw links liggen voor een Belgische Kwak. Kevin (Frankrijk) ging voor een Lambik. Anne (Duitsland), Kate (Engeland) en ikzelf waren de enigen die niet voor Belgisch bier kozen. Ik ging voor een Dju dju uit Ghana: bier met mangosmaak. :) In Aufsturz bleven we tot drie en daarna namen we de tram terug naar de Wg.

De volgende dag, zaterdag, kwam mijn tweede kamergenoot toe: Chanta uit Italië. Ze pakten ook even haar spullen uit en daarna gingen we samen een kebab eten voor €1,50!

Berlin, arm aber sexy

Na ons kebabje gingen we terug naar de Wg en hier stelden een paar mensen voor om naar Weissensee te gaan. Het was de eerste week van het jaar dat zo mooi weer was (maar liefst 25°) dus wilde iedereen van de eerste zonnestralen genieten. Na een uurtje aan de Weissensee besloten we naar een concert in Tacheles te gaan. Da`s een kunstgallerij in een krakerspand en deze zou na vanavond sluiten. Jammer, dus moesten we zeker nog van de laatste avond genieten! :)

Na het concert in Tacheles keerden we terug naar de Wg voor het wg-dinner, maar natuurlijk waren we veel te laat! Gelukkig was er toch nog wat eten over: niet toevallig Bratwurst en escargots! Mij heeft het in ieder geval gesmaakt! ;) Hierna dronken we nog Sambuka en Embuscat, een gevaarlijk alcoholisch drankje uit Normandië... Hoewel ik eerst nog dacht uit te gaan besloot ik toch maar te gaan slapen. Hier in Berlijn gaan ze pas tegen twee uur uit, dus je moet hier tegen een stootje kunnen. Dit was me nog wat teveel voor mijn eerste dagen hier. Trouwens de meesten besloten thuis te blijven, want de uiteindelijke partycrew was uiteindelijk geslonken tot 5 mensen.

De volgende dag, zondag, was ik al vroeg wakker en besloot ik om met Chanta en Kevin naar het Mauerpark te gaan. Hier heb je elke zondag een markt waar je de meest uiteenlopende zaken kan kopen. Er waren ook veel kraampjes met eten uit de ganse wereld, dus aten we hier ook wat. Hierna zaten we nog even in het Mauerpark, dat trouwens afschuwelijk `dreckig` is. Kapotte drankflessen en nog veel meer rotzooi ligt hier mooi over de gazon verspreid en daartussen lagen de mensen dus te zonnen. We besloten dus snel terug te gaan.

Chanta was één van de weinigen die gisteren nog uitgegaan was en bovendien pas om 9 uur `s morgens terugkwam. Toen we terug waren van het Mauerpark kroop ze dus meteen haar bed in. Ik ging met een paar andere mensen van de Wg naar het Volkspark in Friedrichshain. Op de terugweg, het was ondertussen 12.30u, kwamen we Heloïse (Frankrijk) tegen, die net terugkwam uit de disco. Euh, wablief?? :)

Op de tram richting Volkspark raakten we aan de praat met een vrouw uit, die ons een korte rondleiding gaf door Prenzlauerberg. Daarna gingen we het park in om te genieten van het zonnetje! :) Na een uurtje besloten we verder te gaan. We namen een dubbeldekkerbus die door de ganse stad reed en stapten uit aan Unter den linden. Hier kochten we een ijsje bij Haagen Dazz (of hoe je dat ook schrijft) en keken naar een bende breakdancers aan Brandenburger Tor.

Daarna de metro en bekomen van een druk weekend! Morgen terug aan het werk bij Zalando!


Comments

Please Login or Sign Up to comment.

or

or


Berlin '11 - Eine aufgeschäumten Latte Macchiato Welt

berlin, Germany