TripnTale is the best place to show off your travel   Upload Photos Now! X

Aankosmt

Viewed: 304  
et de nodige vertraging vertrokken we maandagmorgen richting Kassel. Na een vijftal uurtjes kwamen we aan. Net op tijd voor de lunch. We stopten dus eerst ergens voor een croissant en een kaasbroodje en reden daarna door naar het centrum op zoek naar de Volkshochschule zodat ik mij al kon inschrijven voor een cursus Duits. Hierna gingen we de verschillende adressen die ik had opgeschreven voor een kot al eens af. Het eerste kot, in de Holländische Strasse, kreeg al meteen een overtuigde njet. Het kot lag te ver uit het centrum en de buurt was niet zo aangenaam. Hup naar het volgende adres dus! De buurt zag er al iets rustiger uit, te rustig vond ik...
Om 15 uur hadden we met Annelies, mijn stagebegeleidster, afgesproken aan Eberts, een tof cafeetje in het centrum. Bij het drinken van een koffietje kon ze mama en papa (en ook mezelf!) al een beetje geruststellen. Ik zou wel een leuke kamer vinden om de komende maanden door te brengen. Vol nieuwe moed gingen we die dag nog een beetje verder op zoek naar een nieuw kot. We konden zelf meteen al een kot gaan bezichtigen in de Kirchweg. Dit lag midden in het centrum en ook zeer dicht bij het kantoor van waaruit ik de komende maanden artikels enzo zou schrijven voor baby.be! Helaas, het werd uiteindelijk niets, maar geen erg: morgen meer geluk!
`s Avonds gingen mama, papa en ik nog lekker eten bij Eberts en daarna werd ik afgezet bij het jeugdhotel! Vanaf nu stond ik er alleen voor; welja, Annelies had ook al belooft dat ze mij zou helpen bij het vinden van een kot, dus ik stond er niet hélemaal alleen voor. :)
De volgende dag mocht ik al meteen bij haar langskomen om een paar adressen op te zoeken. Uit de honderden aanbiedingen die we vonden bleven er uiteindelijk nog 11 over. Toen ik ze één voor één begon op te bellen vielen er ook al een stuk of vijf af. Aan het einde van de dag had ik uiteindelijk dus één afspraak voor de volgende dag.
Toen ik er de volgende dag langsging werd ik er meteen goed ontvangen en rondgeleid. Het huis wordt gehuurd door een bende studenten en eentje van hen gaat voor 6 maanden naar Frankrijk en zoekt voor die periode een huurder. Ik zag het meteen zitten om de kamer te nemen, maar vermits de eigenares van de kamer zelf daar nog niet was kon er nog niets beslist worden. Het zou ook een probleem kunnen vormen dat ik de kamer slechts tot februari huur, terwijl zij tot maart weg is. Iedereen vermoedde echter dat ik de kamer wel zou krijgen, omdat het meisje nog niet veel reactie had gekregen van andere geïnteresseerden.
Zaterdag kwam dan het verlossende antwoord: ik kreeg het kot! Een woning voor de komende maanden heb ik dus ook al! Oef!
Donderdag was ook al mijn eerste werkdag en ik mocht meteen een artikel schrijven. De volgende dag werd het artikel al op de website gepost. Mijn eerste twee werkdagen waren al zeer fijn, dus ik kijk echt al uit naar de volgende week! Na deze week heb ik ook al meteen een weekje vakantie en daarna vliegen we er terug in!
Vandaag, zondagmorgen was ook mijn laatste dag in het hotel. Ik ging eerst nog snel het contract tekenen voor mijn kot en daarna kwam Annelies mij oppikken en gingen we de rest van mijn koffers halen. We zijn dan tot haar thuis gereden voor de lunch en daarna zijn we het bergpark Willhelmshöhe gaan verkennen. Ohlala, de hond, was ook van de partij. Het was een toffe namiddag en we hebben ook de laatste Wasserkünste van het jaar kunnen aanschouwen. Daarna gingen we terug naar Annelies thuis voor een gebakje. De komende dagen mag ik bij haar logeren en woensdag kan ik al een paar dagen op de zetel slapen in mijn nieuwe wg (wohngemeinschaft). 3 oktober mag ik officieel in mijn kamer, maar ik zal nog even moeten wachten met verhuizen tot 10 oktober, want van 2 tot 10 oktober ben ik nog even een weekje in België!


Comments

Please Login or Sign Up to comment.

or

or


My home is my Kassel '10-'11

kassel, Germany