TripnTale is the best place to show off your travel   Upload Photos Now! X
Back To Journals
Prev 108 of 109 Next
0 Give this journal a Thumbs up  

One way ticket to Belgium

Viewed: 248  
Mijn laatste avond in BCN... 

Mijn laatste dag. Uitgeslapen tot twee uur `s middags. Traag ontbijten (a. k. a. lunchen), traag douchen en traag valiezen maken... Je zou denken dat ik wat meer haast zou hebben op mijn laatste dag. Niet dus. Waarschijnlijk hoopte ik dat de tijd net zo traag als mij zou voorbijgaan. Helaas! Voor ik het wist was het al vier uur.
Iballa en ik zijn met de trein richting Barcelona vertrokken. Aangekomen aan Plaza Catalunya ben ik met haar voor de laatste keer Ramblas afgewandeld. Ok, we zullen het niet te dramatisch maken: de voorlopig laatste keer want ik kom zeker nog terug! Uiteindelijk kwamen we helemaal aan Barceloneta uit! Nog een laatste strandwandeling bij zonsondergang. Ik had toch wel een brok in mijn keel want ik weet als ik terugkeer zal niets nog hetzelfde zijn... Mijn Barcelona zal veranderd zijn en ikzelf ook. De mensen die mijn verblijf hier zo fijn maakten zullen grotendeels ook vertrokken zijn en diegenen die achterblijven gaan verder met hun leven... Net als ik trouwens.
Na onze strandwandeling hebben we nog een tussenstop bij de Boqueria (voor een smoothie) en Dunkin` Donuts gemaakt. Hierna terug de trein op richting Vila!
In Vila aangekomen had ik nog een uurtje voor ik weer de trein op moest. Dit keer alleen... Ik heb nog de zelfgemaakte tiramisu van Armando kunnen proeven en dan was het zo ver...
Bij het verlaten van mijn appartement prikten de tranen al achter mijn ogen en ik ben niet meer gestopt met wenen tot ik aankwam bij Dorothee. Ik ging samen met haar, Marion, Andreas, Thomas en Erika nog iets drinken om mijn laatste avond af te sluiten. Ik dacht dat het beter zou zijn om slechts met een klein groepje af te spreken en enkel nog de mensen te zien die ik echt nog wou zien (hoewel we niet compleet waren...), maar uiteindelijk zijn we dus in Summum (de erasmusbar) beland. Ik heb dus toch nog van meer mensen dan verwacht afscheid kunnen nemen. En ook `de Spanjaard` was daar. Wat op zich een beetje vreemd was omdat we zogezegd de avond ervoor al afscheid hadden genomen... Het werd dus een beetje een vreemd en geforceerd afscheid, maar het was tenminste een afscheid en ik kan er tenminste met een goed gevoel aan terugdenken. Iets wat ik niet bij alles kan zeggen...
Na Summum ben ik nog met Dorothee en haar vriend naar huis gewandeld en hierna nam ik de bus richting de luchthaven. De hele rit liepen de tranen van mijn wangen. Ik was dus maar al te blij toen ik ingecheckt was en me op de bank kon neerploffen om toch nog eventjes te slapen.
Na een dik uurtje kreeg ik ook nog `ns te horen dat mijn vlucht zeker al een uur vertraagd was. Barcelona wou me dus niet laten gaan! :) Uiteindelijk konden we tegen acht uur toch nog aan boord gaan en tegen elf uur kwam ik dus aan in België.


Comments

Please Login or Sign Up to comment.

or

or


Barcelona, el país de las maravillas - '09-'10

barcelona, Spain