TripnTale is the best place to show off your travel   Upload Photos Now! X
Back To Journals
Prev 59 of 109 Next
0 Give this journal a Thumbs up  

Auwch kater...

Viewed: 303  
Het pijnlijke was wel dat we vandaag al moesten uitchecken om 11 uur. Auwch! We kwamen dus eerder traag op gang de zondag en besloten eerst rustig te gaan ontbijten in Starbucks in plaats van met de groep al richting `Reina Sofia` te trekken. Dit is het museum voor moderne kunst in Madrid. Renate, Raminta, Erika, Marion en ik namen dus een metro richting het museum apart van de groep. We zaten allemaal met een zware kop te wachten op de metro, maar de dag zag er plots vrolijker uit toen we de metro opstapten en we `Dé Madrileño` zagen zitten.
De kerel in kwestie lag vermoedelijk al een paar uurtjes te slapen (met z`n mond open) en was met geen stokken wakker te krijgen. We vermoeden dat hij al sinds zes uur `s morgens de metrolijn heen en weer aan het doen was. Bovendien lag hij daar nog eens met z`n broek tot op z`n knieën. Lachen verzekerd! Hierna kon de dag alleen maar beter worden! ;-)
Aangekomen aan het museum bleek iedereen van de groep nog niet eens naar binnengegaan te zijn. ESN is echt zoo traag! Dus we konden gelukkig nog samen met hen binnen.
Het museum was best nog de moeite waard, maar na de hele gelijkvloers gedaan te hebben, besloten Marion en ik dat we toch liever van het zonnetje wilden genieten. We besloten dus om op het plein voor het museum op de rest te wachten.
Na `Reina Sofia` was het tijd voor het Prado museum. Ook hier duurde het weer eeuwen voor we de hele groep samenkregen en voor iedereen binnenkon, maar het was ook wel weer de moeite. Vooral `El jardin de las delicias` vond ik de moeite. :-) Ook was er een halve verdieping gereserveerd voor de `Vlaamse meesters`.
Na het Prado-museum, waar we maar liefst drie uur rondliepen, gingen we nog naar een soort Egyptische tempel kijken. De tempel op zich was wel mooi, maar de Star Wars sekte die in de buurt van diezelfde tempel `aan het trainen` was boeide mij net iets meer. Ik ben doodserieus wanneer ik je vertel dat er in de buurt van die tempel werkelijk een bende freaks was samengekomen voorzien van cape, laserzwaard en al om samen te trainen. Een van de ESN-kerels vond het trouwens grappig om door de megafoon het Star Wars deuntje beginnen te neurieën. Geen goed plan als je `t mij vraagt, want die kerels zagen er echt wel eng uit!
Na het bezoek aan de tempel hadden we nog vrij tot 11 uur, want dan zouden we de bus terug richting Barcelona nemen. Raminta, Renate, Erika, Marion en ik gingen dus nog iets eten in een barretje. Het werd nog gezellig, maar ik was toch maar al te blij toen we uiteindelijk de bus opmochten die ons terug naar Barcelona bracht.

Me gusta Madrid. Me encanta Barcelona!


Comments

Please Login or Sign Up to comment.

or

or


Barcelona, el país de las maravillas - '09-'10

barcelona, Spain