Your travel memory is priceless, TripnTale keeps them safe so you don't have to   Upload Photos Now! X
Back To Journals
Prev 42 of 109 Next
0 Give this journal a Thumbs up  

Botellon - poging 2

Viewed: 305  
Vrijdag stonden we op tijd op en toen Karen haar gsm aanzette, had één van de Catalanen haar blijkbaar een paar keer gebeld. Blijkbaar waren ze dus de tijd uit het oog verloren... Welja, Spanjaarden (oeps Catalanen)... (nee ik ga niet veralgemenen ;-) ) We besloten ons er niet te veel van aan te trekken en tegen de middag trokken we richting Barcelona. We zijn langs de Ramblas gelopen, maakte een stop bij Dunkin` Donuts (natuurlijk!) en gingen dan verder richting Port Vell, Barceloneta, Vila Olimpica en uiteindelijk Parc de la Ciutadella. Hier maakte we een kleine pauze om onze Rollo de Canela en Crema Avellana te verorberen. Hierna gingen we terug naar Placa Catalunya om daar de trein richting Vila Universitaria te nemen.
In mijn piso aangekomen, begonnen we aan het avondeten. De dag ervoor was ik uitgebreid gaan winkelen en toen kreeg ik ineens een geniale ingeving... Wat als je nu chorizo, paprika`s, tomaten, courgettes en ajuintjes samengooit en dan opdient met een heerlijk curryroomsausje en wat rijst. (prachtige beschrijving... :-P) Kan niet slecht zijn toch? Dit hebben we dus uitgeprobeerd en we waren er allebei zeer tevreden over! Iballa en Marta aten met ons mee vermits we toch genoeg hadden en Iballa me ook al een paar keer uit de nood geholpen had toen ik zonder eten zat. Ook zei waren tevreden over mijn experiment en we hebben het dus Mundo Cannibal gedoopt. :-)
Na het avondeten zagen we ineens dat we nog maar 20 minuten hadden om ons klaar te maken, want om 22 uur hadden Karen en ik met Erika, Dorothee, Marion en Nicki afgesproken. We hadden allebei nog eventjes de badkamer nodig, maar net op deze moment beslistte mijn sympathieke kamergenoot dat ze haar wou douchen... en dit terwijl ze goed genoeg had verstaan dat we gehaast waren. Grrr! We hebben het dan maar zonder badkamer moeten doen he!
Nadat we eerst met Erika de trein tot BCN namen, zagen we de anderen aan het metrostation Vila Olimpica en van hier gingen we samen naar het strand voor de Botellón. Dit keer waren er veel meer mensen op afgekomen. Ik denk dat er wel 100 man op het strand zat. Het werd heel gezellig en bovendien zijn dit keer de twee Catalaanse vrienden van Karen wel komen opdagen. Vermits ze enkel Spaans en weliswaar Catalaans praten, was het een beetje moeilijk communiceren, maar het is me toch gelukt om een min of meer verstaanbare conversatie met hen te voeren. Fier dat ik ben!
Na de Botellón was het de bedoeling om nog uit te gaan, maar omdat het zo gezellig was geworden op het strand en iedereen de tijd een beetje uit het oog was verloren, kon je nergens nog gratis binnen. We hadden niet veel zin om te betalen voor een disco en de meesten hadden ook al genoeg op, dus hebben we maar gewoon de bus naar huis genomen.


Comments

Please Login or Sign Up to comment.

or

or


Barcelona, el país de las maravillas - '09-'10

barcelona, Spain