Your travel memory is priceless, TripnTale keeps them safe so you don't have to   Showcase Your Trips Now! X
Back To Journals
Prev 32 of 109 Next
0 Give this journal a Thumbs up  

Yolande in Barcelona!

Viewed: 318  
Dan vrijdag! Ik heb ook vandaag weer kunnen uitslapen, want vrijdag heb ik nooit les! Tegen 12 uur nam ik de trein naar het Noord station om Yolande op te wachten die daar zou toekomen. :) We hadden een drukke dag voor de boeg, want het is de bedoeling dat ik Yolande zoveel mogelijk van BCN laat zien in amper 2 dagen. Een onmogelijke opdracht natuurlijk, maar wel het proberen waard!
We begonnen met Parc de la Ciutadella, ondertussen een klassieker ;) en ook een van mijn favoriete plekjes in BCN. We trokken er weer de nodige clichéfoto`s, waar ik ondertussen al een hele collectie van heb: een foto bij de fontein, een foto bij de mamoet... Hierna trokken we richting Placa Catalunya, het centrale punt in Barcelona! Van hieruit wandelden we de Ramblas af tot La Boqueria. Dit was nieuw voor mij! Ik was er wel al een paar keer voorbijgelopen, maar had nog nooit de tijd gevonden om er binnen te gaan. Een wereld ging voor mij open! Fruit, groenten, snoep, vlees en vis... Je vindt het hier allemaal! Maar onze aandacht ging vooral uit naar de smoothies, die hier beschikbaar zijn in alle kleuren en geuren én je betaalt er slechts 1 euro voor! Verder heb ik door Yolande ook Dunkin` Donuts leren kennen. Dit wordt mijn nieuwe verslaving! Dunkin` Donuts (wel eigenlijk Dunkin` Coffee) is, hoe kan het ook anders, een Amerikaanse multinational die koffie en donuts verkoopt. In Europa vind je ze blijkbaar enkel in Spanje en in Duitsland (volgens Yolande). En amai, hoe lekker zijn die koffiekoeken! Yolande en ik namen allebei een Rollo de Canela en ik moet zeggen dat smaakt naar meer! Vanaf nu neem ik dus al mijn bezoek mee naar Dunkin` Donuts en La Boqueria! ;)
Na onze `korte` tussenstop liepen we verder de Ramblas af tot aan Port Vell en hierna gingen we naar Barri Gotic. Omdat het ondertussen al na 17 uur was, konden we de kathedraal binnen, want deze is dus gratis als je voor 14 uur gaat of na 17 uur. En natuurlijk weten veel toeristen dat niet, dus betalen ze hiervoor zes euro... De kathedraal was wel mooi en er is zelf een klooster aan met een minituintje, waarin ganzen rondlopen (brr...).
Na Barri Gotic gingen we nog naar Passeig de Gracia om nog snel een kijkje te nemen bij de huizen van Gaudi (uiteraard enkel aan de buitenkant, want de inkomprijs is vrij duur) en hierna was het tijd om de trein naar Vila te nemen. Op de trein zag ik dat Francesca mij een berichtje had gestuurd. We waren bij haar uitgenodigt om te komen eten. Tegen 20 uur gingen Yolande en ik er dus naartoe en Oreste had dus weer Pasta met zalm en room gemaakt. Hmm! Na het eten was het de bedoeling om naar de Botellon aan het strand te gaan, maar tegen dat we daar toekwamen was de Botellon al lang afgelopen en bleef er nog maar 10 man over. We besloten dus om naar Shôko te gaan. Het werd een zalige avond! Goede muziek, leuke mensen... Echt fijn! We namen om vier uur de laatste nachtbus terug naar huis om uiteindelijk tegen vijf uur in de Vila te arriveren en we waren allemaal blij toen we ons bed zagen. :)


Comments

Please Login or Sign Up to comment.

or

or


Barcelona, el país de las maravillas - '09-'10

barcelona, Spain