7000 travelers are sharing their trips daily at TripnTale, shouldn't you?   Upload Photos Now! X
Back To Journals
Prev 15 of 109 Next
0 Give this journal a Thumbs up  

Eerste dag aan de Uni

Viewed: 265  
Vandaag mijn eerste les gehad aan de UAB: Teoria i Technica de la Fotografia. Eerst zaten we in de verkeerde les, de Catalaanse. De prof was gelukkig heel vriendelijk en zei dat het misschien beter zou zijn voor ons als we de Castilliaanse les zouden volgen, die dus een uurtje later begon. Ik was fier op mezelf, maar ik heb dus nog een deel van de les begrepen en ik heb zelf een paar (uiteraard zeer chaotische) notities genomen. Enkel de oefeningen gingen niet zo vlot, want ik begreep wel het grote geheel, maar toen de prof de oefeningen begon uit te leggen (iets met sluitertijd en ISO-waarde), ging ik volledig de mist in. De les fotografie bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte en voor het praktijkgedeelte werden we al meteen in groepjes ingedeeld. Tuline en ik zitten samen in een groepje met Marta en Pablo. We kregen ook al meteen een opdracht, maar vermits niemand van ons een filmrolletje bijhad (wie werkt er nu nog met filmrolletjes!), konden we onze opdracht nog niet uitvoeren. We hebben dus afgesproken om onze opdracht volgende week voor de les te doen.
Na de les fotografie, zijn Tuline en ik nog iets gaan eten in de cafetaria en hierna hadden we een afspraak met onze erasmus-coördinator. Zij gaf ons wat uitleg over de vakken die we konden volgen, maar eigenlijk wisten we niet veel meer dan ervoor. Na deze eerste schooldag is mijn studieplan dus nog steeds één grote soep! Eigenlijk is het zelf nog erger dan daarvoor, want er is één verplicht vak in Leuven dat we hier willen vervangen, maar waarschijnlijk zal de UAB ons niet toelaten om het vak hier te volgen omdat je voorkennis moet hebben.
Toen ik tegen 16 uur op het appartement kwam, ben ik meteen verder beginnen puzzelen aan mijn studieplan en nog wat mails naar hier en daar beginnen sturen, want tegen de 15e oktober moet al het papierwerk in orde zijn en moet ons lessenrooster vaststaan. Er staat dus nog een hele stapel papierwerk te wachten. :(
Maar gelukkig heb ik ook goed nieuws! :) Van de 22e tot de 25e oktober zal Eline mij een bezoekje komen brengen hier in BCN en rond de 15e november komt ook Jolien naar BCN. Verder is de kans heel groot dat mijn ouders van de 1e tot de 4e november komen en Kelly van de 29e oktober tot de 1e november. Wel leuk om naar uit te kijken! :)

Hasta la vista!


Comments

Please Login or Sign Up to comment.

or

or


Barcelona, el país de las maravillas - '09-'10

barcelona, Spain