7000 travelers are sharing their trips daily at TripnTale, shouldn't you?   Upload Photos Now! X
Back To Journals
Prev 11 of 109 Next
0 Give this journal a Thumbs up  

La Mercè

Viewed: 291  
Vandaag (ik had maar twee uurtjes geslapen) had ik met Erika afgesproken om kwart na negen. We gingen met de trein tot Placa Sant Jaume, waar we eerst gingen ontbijten om daarna naar de Gigantes te gaan zien. Dit zijn reuzepoppen waarmee ze door de straten wandelen. Een of andere Catalaanse traditie. Ook dit was weer een massabedoening! Na de Gigantes kwamen de Castellers en Eline, Lore, Charlotte en Tuline kwamen hier ook naartoe en we hadden ook afgesproken met Marion, een Frans meisje, maar voor we ze gevonden hadden! Van de Castellers (menselijke torens) hebben we eigenlijk niet veel gezien omdat sommigen niet zo goed tegen de mensenmassa konden. We zijn dus doorgegaan naar het strand. Het was echt supermooi weer, maar natuurlijk had ik mijn bikini niet bij dus ik kom zeker is terug in het weekend!
Tegen 16 uur gingen Erika, Marion, Laura en ik `lunchen`.
Na wat ronddolen werd het uiteindelijk een ecologische meeneemchinees. Niet slecht! Verder zijn we nog naar Parc de la Ciutadella geweest naar een Aziatisch festival en dan wilden we de trein terugnemen. Dicht bij Parc de la Ciutadella reed de Renfe (nationale spoorwegen) wist Erika, dus als we niet teveel wilden overstappen konden we die het best terugnemen, maar die trein is dus nooit gekomen! We moesten uiteindelijk dus toch de Ferrocarril (Catalaanse spoorwegen) nemen. Ja, mijn kotgenoot Nereida had mij hiervoor al gewaarschuwd. De nationale spoorwegen zijn vrij onbetrouwbaar en ja kan die dus best vermijden.
Iets na 20 uur was ik dus pas op kot en om halfelf moest ik al terug in het centrum zijn voor een gratis Erasmus pica-pica dinner. Natuurlijk liep ik weer verloren toen ik mijn weg zocht naar die bar waardoor ik te laat kwam en er enkel nog nootjes over waren. :p De anderen hadden ook nog honger want blijkbaar stelde het pica-pica dinner niet veel voor, dus zijn we naar een tapasbar gegaan dichtbij Bram z`n kot. Het was daar echt supergoedkoop: €1.50 voor een goed gevuld glas wijn en een tapa. Hierna zijn we nog eventjes naar Bram z`n kot geweest en daarna zijn we gaan ronddolen door de straten, want het was na drie uur en alle bars in Barcelona waren al dicht. Veel hebben we toen niet meer gedaan en iedereen ging dan tegen vier uur naar huis, maar ik moest natuurlijk weer tot de metro van kwart voor zes wachten. :( Gelukkig moest ik deze keer niet alleen wachten en ben ik nog eventjes met Emilie, een Frans meisje, en een vriend van haar tot bij haar kot gegaan. Tegen halfzeven was ik terug in Vila en toen ik op het appartement kwam, was Marta zich al aan het klaarmaken om naar de les te gaan. Oeps! :s Tijdens de treinrit naar huis kwam ik terug de Portugees tegen waar ik een paar dagen eerder ook al mee was beginnen praten toen ik de eerste trein terug naar Vila had genomen.


Comments

Please Login or Sign Up to comment.

or

or


Barcelona, el país de las maravillas - '09-'10

barcelona, Spain