7000 travelers are sharing their trips daily at TripnTale, shouldn't you?   Upload Photos Now! X
Back To Journals
Prev 10 of 109 Next
0 Give this journal a Thumbs up  

UAB Welkomdag

Viewed: 245  
Erasmus continued. 

Woensdag ging ik naar de welkomdag van de UAB. Ik kwam natuurlijk te laat, dus was de speech al begonnen. De uitleg was volledig in het Catalaans en af en toe Spaans en ik heb er dus zo goed als niets van begrepen. Ja, Spaans spreken en begrijpen gaat toch nog steeds niet zo vlot en Catalaans is zelf nog erger! Hopelijk komt er snel verandering in! :)
Maar dus na die hele speech waren er overal standjes die je info gaven over vanalles en nog wat en je kon er ook Spaanse specialiteiten proeven zoals tortillas`, chorizo... Hmm! Omdat die tapa`s vrij snel binnengespeeld waren en enkel goed zijn voor de kleine honger te stillen, zijn we daarna nog met een paar meisjes die ik daar had leren kennen iets gaan eten in de cafetaria van de UAB. Ze hebben daar dus de meest vieze broodjes ooit! Bah! Door zo wat met iedereen te praten kwam ik er ook achter dat één van de meisjes ook in Vila Universitaria verblijft. Haar naam is Erika en ze komt van Milaan. We spraken al meteen af om samen is naar de Frankfurt bar (schrale naam...) te gaan. Dit is de meetingplace voor erasmusstudenten in Vila Universitaria. Verder sprak ik ook nog af met een meisje dat politieke wetenschappen studeert aan mijn faculteit in Leuven.
Tegen halfvier ging ik terug naar kot en daar at ik dan met mijn flatmates. Ja, ik heb het misschien al verteld, maar ze eten hier `s middag pas tegen 15 à 16 uur en `s avonds pas tegen 22 uur of zelf later. Ik probeer er aan te wennen, maar tegen 18 uur krijg ik toch altijd honger dus zit ik altijd keiveel koekjes te eten (Palmeritas: typische Spaanse koekjes en die zijn echt muy bien!).
`s Avonds ging ik met Iballa en Marta, mijn flatmates, naar vrienden van hen. Een van die vrienden, Armando, had ons uitgenodigt op zijn appartement om eerst iets te eten en daarna naar la Mercè te gaan. La Mercè wordt elk jaar gevierd in september in Barcelona en je kan het een beetje vergelijken met de Gentse feesten. Die vriend van Iballa en Marta maakt dus regelmatig eten voor hen en Iballa had mij al verteld dat hij echt zalig kan koken en ze had gelijk! We aten kip met curry en daartussen had hij nog een tortilla gemengd. Hmm! Echt wel goed! Het was echt wel een gezellige bedoening en het deed mij een beetje denken aan Leuven. :) Het was soms wel moeilijk om het Spaans te begrijpen, want als ze zo onder elkaar beginnen praten, praten ze echt wel snel en dan praat iedereen door elkaar. Gelukkig konden de meesten ook wel een beetje Engels.
Tegen 2 uur namen we de laatste metro naar het centrum en toen we daar toekwamen, was het feest eigenlijk al voorbij. Wij gingen naar het forum omdat daar concerten waren (die op die moment eigenlijk al lang gedaan waren). We hebben dus niet echt gefeest, maar we zijn dan wat door de straten gaan lopen en zatte mensen tegengekomen. Ja, typisch natuurlijk! Echt ongelofelijk hoeveel volk er op straat rondliep en in de metro! Echt nog nooit gezien! Voor we de metro terug naar Vila namen (wat ook al een avontuur op zich was), gingen we eerst nog frietjes eten. En ik moet zeggen het is toch wel degelijk waar! Er gaat niets boven de enige echte Belgische frieten! Ik kreeg mijn frieten in een plastieke beker en die zwommen in de saus! Ik had nochtans echt wel friet met mayonaise gevraagd (en niet mayonaise met friet).
Dan de terugweg naar huis. Eerst samengeperst in de tram en ik stond de hele weg naast een kerel die serieus aan het kokhalzen was. Gelukkig zonder kleerscheuren (en plekken) tot bij het metrostation geraakt waar we dan de trein tot Cerdanyola del vallès namen.


Comments

Please Login or Sign Up to comment.

or

or


Barcelona, el país de las maravillas - '09-'10

barcelona, Spain