Your travel memory is priceless, TripnTale keeps them safe so you don't have to   Upload Photos Now! X

De ontdekking van BCN

Viewed: 348  
Sightseeing. 

Ik zit hier nu ongeveer een week en als ik eerlijk moet zijn: het is hier verre van rozegeur en maneschijn. Ik heb al goede momenten gehad, maar over het algemeen heb ik het toch moeilijk hier.

Zaterdag had ik in de namiddag met de communicatiewetenschappers uit Leuven afgesproken. We zouden ofwel naar het strand gaan, ofwel wat door de wijk Gracia wandelen. In de voormiddag hield ik mij wat bezig met het bijschaven van mijn Spaans, maar de dialogen uit mijn o-zo-geweldig `Spaans voor beginners` boek van Deltas boeiden mij niet. Ik ben dus wat vroeger naar Barcelona vertrokken om met Iballa, mijn kotgenote uit Fuerteventura, een beetje rond te wandelen.
Eerst gingen we naar Plaça Catalunya om met een vriend van haar een printer te gaan kopen in `El Cortes Inglès`. Dit is een Spaanse Inno, maar nog groter! Echt waar! Die keten bestond zowat uit tien verdiepingen en heeft echt alles. Als je naar iets op zoek bent en je vindt het daar niet, dan zul je het nergens vinden!
Nadat Iballa`s vriend zijn printer had gekocht, vertrok hij met de metro terug richting zijn kot. Iballa en ik wandelden de Ramblas af, die er dus heel anders uitziet dan ik verwacht had en o-zo druk! De Ramblas gaf uit op Port Vell. Daar wandelden we langs het water en nadien keerden we terug naar de Ramblas. Ja, je raakt er niet op uitgekeken... al die straatartiesten en marktkraampjes: het heeft wel iets, maar toch veel te druk naar mijn goesting.

We wandelden nog tot bij de UB (Universitat de Barcelona) en daarna nam Iballa de Ferrocarril terug naar de UAB en sprak ik af met Lore, Charlotte, Eline en Tuline. Eerst wandelden we een stukje langs de Ramblas en dan door de Gotische wijk naar één of andere kerk. We maakten ook nog een stopje bij de McDo (Jaja, Ines ik ben een cultuurbarbaar, maar ik niet alleen ;) ) voor een happymeal.
Ergens in een van de vele zijstraatjes van Barcelona aten we ook nog een ijsje: zogezegd het beste ijs van Barcelona, maar de keet noemde wel `Cremeria Toscana`. Maar ik moet toegeven het ijs was inderdaad wel superlekker!
Verder gingen we nog naar Parc de la Ciutadella (hopelijk is dit juist geschreven!) en daar waren ze alles al aan het klaarzetten voor de feesten van volgende week. Het parkje is echt wel mooi en er is een vijvertje waar je op kan bootjevaren. Da`s dus nog iets voor mijn to-do list in Barcelona. :p
Tegen dat we het parkje uitwandelden, was het al na 18 uur, dus nam ik de trein terug naar de UAB, waar ik snel wat at in het appartementje en waar ondertussen ook mijn andere kotgenoten waren aangekomen. Ik had nog een gesprek met Neireida, mijn kamergenoot. Zij was het jaar ervoor op Erasmus naar Schotland geweest. Het andere meisje dat was toegekomen is Marta. Zij spreekt niet zoveel Engels, maar dat is goed dan kan ik mijn Spaans wat oefenen.
`s Avonds vertrok ik weer richting Barcelona, want ja als je wil weggaan moet je echt richting centrum. Aan de UAB zelf valt er voor de moment nog niets te beleven vermits het schooljaar nog niet begonnen is. De avond begon bij Lore, Charlotte en Tuline op kot en tegen dat we allemaal ons klopke kregen, was het tijd om Barcelona is te verkennen. We belandden uiteindelijk bij de discotheek `Roxy`, waar Lore en Tuline ons gratis binnenkregen en zo vermeden we bovendien de immens lange wachtrij.
De discotheek zelf was eigenlijk niet zo `wauw`. De inrichting was wel heel mooi, maar er zaten vooral veel `wannabe`s`. Ja, dat heb je in een discotheek zeker. We bleven dus niet zo lang en we wilden daarna nog naar een bar gaan, maar zoals verwacht, was er geen enkele bar meer open omdat het al na drie uur was. Dat is Barcelona! Na drie uur moet je schandalig veel geld uitgeven als je nog wil feesten.
We besloten dus allemaal dat het welletjes was geweest en iedereen ging richting zijn kot. Ik moest nog de trein tot aan de UAB nemen en toen kwam ik voor een wel zeer onaangename verrassing te staan. De eerste trein richting UAB was pas om kwart voor zes en het was net voorbij vier uur. Dit werden de langste twee uur van mijn leven en bovendien begonnen mijn ogen keihard te pikken. Contactlenzen... alleen maar miserie! Ik was dus zoo blij toen de trein aankwam!
Op de trein zaten nog een paar kerels, die in het Spaans (of toch niet helemaal Spaans, maar ook niet Catalaans) tegen elkaar bezig waren. Ik kon er de woorden Erasmus en Vila Universitaria uit opmaken. Toen ze mij zagen zitten vroegen ze: `Eres Erasmus?` En dan zijn we aan de praat geraakt. Het bleken twee Portugezen te zijn en twee Italianen. En raar maar waar: de twee Portugezen heten allebei Diogo en komen allebei uit Porto, tenzij ze mij voor de gek hielden natuurlijk. Ze wisten mij te vertellen dat ze ook aan de UAB studeerden en op Vila Universitaria zaten. Halleluja! Er zijn dus toch Erasmussers op Vila. Er blijkt zelf een erasmuscoördinator te zijn. Ik snap dus niet dat niemand mij dat verteld heeft toen ik hier aankwam... Die twee uur wachten op de metro waren echt hel, maar anderzijds had ik die kerels anders waarschijnlijk niet tegengekomen.
Aangekomen op kot zag ik wel dat mijn ogen abnormaal rood zagen. Dit had ik echt nog nooit gezien. Ik heb dus zo snel mogelijk mijn contactlenzen uitgedaan en dan mijn bed ingekropen.


Comments

Please Login or Sign Up to comment.

or

or


Barcelona, el país de las maravillas - '09-'10

barcelona, Spain