TripnTale is the best place to show off your travel   Upload Photos Now! X

De weg naar Barcelona

Viewed: 442  

 

Take off.. 

Wat?

Eind februari dit jaar schreef ik me in voor Erasmus en een dikke maand later kreeg ik te horen dat ik één semester aan de Universitat Autonoma de Barcelona (UAB) mocht gaan studeren. Ik moest wel volledig geslaagd zijn voor mijn tweede jaar. Dat werd dus nog spannend vermits ik nog een tweede zit had van data-analyse. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen en kreeg ik 10 september dan eindelijk te horen dat ik geslaagd was en mocht ik officieel op Erasmus vertrekken naar Barcelona. Ik wist mijn punten geen moment te vroeg want 14 september zou ik al vertrekken! Ik had dus nog een weekend om al mijn spullen bijeen te rapen (stiekem was ik wel al een beetje beginnen inpakken voor ik mijn punten wist...) en van iedereen afscheid te nemen. Gelukkig hadden mijn ouders al besloten om mij met de auto naar Barcelona te brengen want ik had echt schandalig veel bagage toen ik het zo allemaal bijeen zag staan: vijf valiezen om precies te zijn!

De trip naar Barcelona

We vertrokken maandagmiddag met veel vertraging, nadat we eerst nog langs Bobonne en Pepe waren geweest om afscheid te nemen. We reden dezelfde dag nog tot voorbij Lyon en daar gingen we de autostrade af om achter een hotelletje te zoeken. Na wat ronddolen (in de gietende regen), omdat onze Gps (Irma, 32 jaar, komende uit Nederland) ons serieus in de steek liet, vonden we er eentje. Eens ik in een goed warm bed lag, duurde het niet meer lang voor ik in dromenland was. De volgende morgen ontbeten we nog en daarna reden we meteen verder. Hopelijk bracht de autoroute de soleil ons naar de zon, want op Internet had ik gelezen dat het in Barcelona zou regenen.
Net voor we de grens overgingen stopten we nog eventjes bij één van de vele restaurantjes (Mama noemt het `ne routier`) die vooral gekend zijn bij vrachtwagenchauffeurs. Daar hebben ze simpele, maar degelijke kost en ik heb daar ne goeie steak met friet gegeten. En dan hup verder richting Barcelona!Comments

Please Login or Sign Up to comment.

or

or


Barcelona, el país de las maravillas - '09-'10

barcelona, Spain