TripnTale is the best place to share your travel   Upload Photos Now! X

Hoofdstuk 2

Viewed: 657  

Zondag 23 juni. Het was een warme dag en de hemel dreigde het uit te breken in oorlog, aangezien het flink donderde. De goden zullen wel sjacherijnig zijn. Ik liep over harvard square, waar net die dag alle zomerstudenten waren gekomen en het dus een drukte van belang was. Ik voelde me voor het eerst niet zo nieuw meer in de stad en ik dacht: "Ik ben hier nu precies een maand". Ik begon me prima thuis te voelen hier en een vast ritme doet mijn dagen voorbij gaan. Iedere ochtend wordt ik gewekt door de eekhoorntjes die boven op dak leven. Eerst dacht ik dat het vogels waren, maar je hoort ze echt trippelen en ik heb ze laatst, met zijn drieen tegelijk gezien. rond een uurtje of half 8 pak ik dan mijn fiets om een heerlijke drie kwartier te fietsen (met mijn nieuwe fietsgear + helm) over de minuteman biketrail. En dan begint de werkdag...
Op zich was de laatste maand snel voorbij gegaan, maar heb ik nog niet veel gedaan. De laatste puntjes die ik op mijn afstudeerrapport moest zetten, bleken nogal omvangrijk en dus ben ik daar veel mee bezig geweest. Bovendien ben ik op werk, omdat het zo bevalt, een beetje in mijn oude ritme terechtgekomen die ik tijdens mijn afstuderen had. En dat betekent dat ik dus lange dagen maak, meestal niet voor achten thuis en dan niet veel meer doe. wat resulteerd in dat ik de weekenden heb gebruikt voor mijn verslag. Gelukkig heb ik nu afgelopen week mijn verslag ingeleverd en ik heb in ieder geval vanuit Delft bevestigd gekregen dat ik een 8 krijg. Nu heeft Wageningen het eindoordeel, maar ik ben niet bang dat het anders gaat uitvallen. Dus dat is een grote zorg minder. Wat betreft werk ben ik toch tot het besef gekomen dat er geen reden is om me nu heel erg uit te sloven en ik zal er bewust op moeten letten dat het leven naast werk net zo belangrijk is.
Op zich was het werken aan het verslag ook een reden om mezelf te ontvluchten uit het feit dat ik heel actief op zoek moet gaan naar nieuwe contacten. Tot nu toe heb ik in de weekenden veel alleen gedaan en het zou toch leuk zijn om wat meer met mensen om te gaan. Ik ben daar niet de makkelijkste in, maar dat is nou juist wat ik op de proef wilde stellen door alleen hierheen te gaan. Nu is het niet zo dat ik heel eenzaam ben, iedere vrijdag drink ik wat met collega's en ik kijk veel sport met huisgenoten, maar toch.. het zou fijn zijn om echt medelotgenoten te leren kennen die ook het land en de stad willen verkennen net als ik. Op zich heb ik trouwens wel een eerste stap in de richting gedaan. Ik ben gewoon in mijn eentje naar de kroeg gegaan en op zich had ik wel wat aanspraak.. Bovendien ga ik dinsdag meedoen met een voetbalteampje hier en ik heb me opgegeven voor een hikegroepje, wat me echt fantastisch lijkt!
Wat betreft het Nederlands elftal krijg ik trouwens wel wat dingen mee hoor. Ik zit op het lab iedere dag met teletekst naast me en dit weekend heb ik de kwartfinales live gezien. het was trouwens echt gekkenhuis hierzo. Ik was naar een kroeg gegaan hier in cambridge en het zag echt zwart van de oranje! Er zijn toch blijkbaar een hoop nederlanders hier, helaas allemaal toeristen.. De sfeer was best prima voor ongeveer 115 minuten... nouja, laat ik maar zeggen, helaas.. Ben ik toch blij dat de Celtics, volgens bartjehag mijn vervanging voor het EK, wel kampioen zijn geworden. Vandaag weer de wedstrijd gekeken met een gast die ik zaterdag had ontmoet, dus was wel gezellig.
Het hoogtepunt van de afgelopen weken heb ik trouwens vandaag beleeft. Ik ben vanochtend vroeg te Walvis kijken geweest en het was echt Wicked Awesome!!!! met een catamaran in een uurtje naar Stellwagen Bank gevaren en daar walvissen gespot. Stellwagen Bank is de foerageerplaats van allerlei walvissen, maar voornamelijk de humpback. Echt ongelofelijk skoftig om die dieren te zien. Je moet trouwens wel geduld hebben, meestal komen ze maar eens in de tien minuten boven.. desondanks, ik vond het echt geweldig! tsjek me foto's, en vooral video's hier!!!

P.s. weer bedankt voor alle kaartjes en berichtjes!!Comments

Please Login or Sign Up to comment.

or

or


Hoofdstuk 2

boston, de joenijted steets of amerrieka