TripnTale is the best place to share your travel   Showcase Your Trips Now! X

Celtics Rule!

Viewed: 495  

Gisteravond hebben de Celtics met een 4-2 voorsprong de NBA play-offs gewonnen! Na drie wedstrijden in LA gespeeld te hebben tegen de Lakers, mochten ze thuis het karwei afmaken. En hoe! de Lakers zijn gisteren vermorzeld. het was iets van 120-90. 30 punten voorsprong echt ongelofelijk! Ik was vantevoren mooi even wezen kijken in downtown boston. Even sfeer proeven (zie foto's). de hele straat zag groen van de shirtjes en echt iedereen was op zoek naar kaartjes. De kroegen puilden echt uit van de supporters/hooligans. wat een vet gezicht! Ik was blij dat ik niets geels aan had (clubkleur Lakers), dan zou ik het zeker niet overleefd hebben. na de wedstrijd waren ook wel wat ongeregeldheden, ondanks alle SWAT eenheden plus helikopters!!
Voor de leken: ik zal het even uitleggen: de NBA hier in amerika is verdeeld in twee competities, Oost en West. je hebt vanaf ongeveer oktober tot de lente een gewoon seizoen en daarna de play-offs. In de play-offs spelen de beste 5 teams van zowel oost als west tegen elkaar in een knock-out systeem en uiteindelijk heb je de finale Oost en de finale West. Dit was ongeveer in het eerste weekend dat ik hier was. De Eastern Conference finals heet dat in het geval van de Boston Celtics. Deze finale wordt gespeeld volgens het principe best of 7 en Boston had na 6 potjes spelen 4 wedstrijden gewonnen: dus kampioen van het oosten. Dit was wanneer ik verliefd werd op het spelletje.
Daarna heb je daarna de ultieme finale. De amerikanen noemen het de world championship finals, wat een beetje gek is omdat het alleen de US is. Maar dan speelt de winnaar van Oost tegen West. Weer best of 7. De finale 2008, Boston celtics tegen de LA Lakers. Helaas waren kaartjes binnen 5 minuten uitverkocht en ik had geen zin meer dan 500 dollar neer te leggen voor andere kaarten.. De Lakers spelen met Kobe Bryant, volgens velen de nieuwe micheal Jordan, volgens iedereen de beste speler van de NBA. Wel een superarrogant verwend mannetje, irritant met interviews.

 Daartegenover hebben de Celtics drie quasi-goede spelers: Paul Pierce, kevin Garnett en Ray Allen (vlnr). Vooral Allen vindt ik erg goed, hij mist bijna nooit een driepunter! Bovendien hebben de Celtics ook nog een jong jochie rondlopen, Rondo, die soms echt supergoed kan spelen.

 Maar mijn all-time favorite is toch Kendrik Perkins, ook een jong gassie. Dat is echt een vette Beul, zijn taak is dan ook om iedereen onder de basket vandaan te houden om de rebounds te pakken. In de Eastern Conference Finals had hij echt een vette wedstrijd! Uiteindelijk hebben de Celtics dus met 4-2 gewonnen. Eerst twee wedstrijden thuis gewonnen. Toen uit verloren. Toen was er echt een geweldige wedstrijd, met rust stonden we 24 punten achter (is normaal onmogelijk goed te maken) en we wonnen met 6 punten verschil!!! dat was echt supervet! Toen weer eentje verloren en gister dus fenomenaal afgemaakt! echt vedette!
Heb ik toch nog een klein beetje sportieve spanning... want ik volg het EK wel, maar de spanning is er niet echt. De meeste wedstrijden zijn voor mij onder werktijd, dus ik download ze en kan ze pas een dag later kijken. Gelukkig kan ik dit weekend wel mooi lijf kijken! tsjek effe de filmpies!! en owja: bedankt voor alle toffe reakties en kaartjes. Bart en Leet: Ik kan helaas niet bij de house-warming zijn, maar bedankt voor het kaartje WinkComments

Please Login or Sign Up to comment.

or

or


Boston Celtics Rule!

Boston, United States