TripnTale is the best place to show off your travel   Upload Photos Now! X

Hoofdstuk 1

Viewed: 1038  

Hoofdstuk 1

het begon op een vroege, vroege donderdagochtend. De eerste zonnestralen waren nog druk bezig de aarde wakker te strelen en ik was al wakker. Ik had de nacht gebruikt om de hele reis goed te overdenken, sommige mensen zullen het "zenuwen" noemen. Toen de klok 5 keer sloeg zijn we gaan rijden. Stress en angst was het gevoel dat overheerste bij mij. Angst voor de reis, het zonder Ilse zijn. Angst of de stage wel leuk zou zijn, angst voor het onbekende. Niet dat ik er geen vertrouwen in had dat het wel goed zou komen, maar toch.. Gellukig konden Ilse, J en Kok mij moed inspreken. Tof dat jullie er waren mannen! Om 7 uur was het moment dan daar. Inmiddels waren er wat meer Wagemakers gekomen om mij te komen uitzwaaien. Een treurig en emotioneel afscheid ging vooraf aan het tegemoetgaan van een, hopelijk leuk maar zeker leerzaam, avontuur in Amerika.
De reis zelf ging flink voorspoedig. Ik kon eindelijk wat slapen en ik had zowaar wat leuke mensen naast me zitten. De goden moeten mijn motivatie om deze stage te doen hebben goedgekeurd aangezien ik naast een wetenschapper van shell zat. Ik legde haar uit dat ik twijfel of ik wil promoveren of het bedrijfsleven in wil en dat ik deze stage mede gebruik om de twee werkgevers in contrast te kunnen stellen. De vrouw kon me vertellen dat het werk in industrie net zo uitdagend is als promoveren en dat ze bij shell altijd op zoek zijn naar goede mensen. Bij landding nam ik afscheid met haar e-mailadres en een goede kruiwagen voor shell. De douane bleek echt een eitje en binnen no time was ik bij mijn hotel waar ik de komende tien dagen zou gaan vertoeven.
De eerste paar dagen in boston heb ik vooral gebruikt om wat dingen te regelen voordat ik moest gaan werken. ik was geland op donderdag en dindsdag was mijn eerste werkdag. Ik moest een social security number aanvragen, een amerikaanse bankrekening, een nieuwe telefoon (617-233-3973) en bovenal een kamer. Omdat ik genaaid was door iemand had ik geen kamer meer en moest ik de eerste dagen als een gek op zoek naar een plekje. ik had de vrijdag, maar vooral de zaterdag en zondag volgepland met huisbezoeken. alle vier de kamers die ik op zaterdag en vrijdag heb bezocht waren geinterreseerd in me, dus ik kon kiezen. Ik heb gekozen voor de kamer praktisch op Harvard Square die ik deel met drie amerikaanse huisgenoten, waarvan er eentje ook een bioloog is. Op de map is precies de locatie aangegeven. de locatie is echt prachtig. groen, rustig en alles is in de buurt. ik was echt heel blij met de kamer.
Omdat ik dus op zaterdag al mijn kamer had gevonden heb ik zondag en maandag gebruikt om wat te veramerikaniseren. Zondag was ik meegenomen naar een bbq in new hampshire (dat is een andere staat). Ik was meegenomen door een nieuwe collega naar haar familie en het was echt heel erg leuk! we hebben praktisch de hele middag sport gekeken en gegeten. dat was heel leuk! een freaky fact dat ik leerde op deze dag is dat beide vliegvelden en de maatschappij waar ik mee vloog zijn gebruikt op 9-11. maar wat nog veel erger was is dat een van de zoons van die familie in een van die vliegtuigen zat...
Maandag heb ik nog gebruikt om wat te gaan sight-see'en. Boston is echt een prachtige stad met een enorm rijke geschiedenis, maar hier zal ik in een volgend bericht wel meer over vertellen. Wat ik wel even kwijt wil is dat boston echt geweldig is qua sports. ik ben zelf helemaal fan geworden van basketbal. Ik heb alle wedstrijden van de Boston celtics tegen de detroit pistons gezien en het was echt retespannend. het systeem is hier dat je 7 wedstrijden tegen elkaar speelt en degene die het meeste wint is door. de Celtics hadden met 4-2 gewonnen wat betekent dat ze vanavond de eerste finalewedstrijd van de play-offs (het equivalent van de champions league van basketbal) spelen tegen LA. ik hoop dat ze winnen! Verder is ook het baseballteam (the Red Sox) en het hockeyteam hier geweldig goed, dus dat wordt een hoop plezier met sport kijken. dat petje wat ik op heb is het petje van de red soxWink.
Mijn eerste indrukken van amerikanen bevestigden trouwens deels mijn vooroordelen. Amerikanen eten echt enorm veel en vet (overal staan eetschuren), maar toch valt het nog wel mee met de enorme fatso's. zoveel scheelt het niet met Amsterdam. Verder zijn amerikanen wel hypervriendelijk en overenthousiast, maar het is de vraag of ze het menen. Daarentegen zijn de mensen die ik tot nu toe ben tegengekomen wel oprecht heel aardig en doen hard hun best om me hier thuis te laten voelen.
Om af te sluiten wil ik nog een indrukje geven van mijn werk. Ik loop mijn stage bij een startend biotechbedrijfje dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van voedingssuplementen (caretenoiden), Microbia PE

 

Ik heb er inmiddels al 8 werkdagen op zitten en het is echt heel leuk. Ik doe nu nog wel simpele dingen, maar ik krijg echt enorm veel vrijheid om mijn eigen dingen te doen en ook vooral om de verschillende aspecten van een bedrijf te bekijken. Ik wordt zelfs aangemoedigd om ook eens te praten met mensen die op hele andere niveau's in het bedrijf bezig zijn. Dit geeft me echt enorm veel inzicht in hoe een biotech-bedrijf werkt en dat was toch de reden dat ik dit wilde doen. Verder is de sfeer hier heel relaxed, de mensen zijn heel meegaand en vriendelijk en de bedrijfscultuur is echt onvoorstelbaar. We hebben hier zelfs iedere vrijdag pizza van de baas! Ik denk dat ik het hier wel goed naar mijn zin zal hebben.

wordt vervolgd...Comments

Please Login or Sign Up to comment.

or

or


Eerste week in the States

Boston, United States